Terug naar de basis met Earthfood

VOEDT HET JOU OF VULT HET JOU?

Deze vraag heeft mij aan het denken gezet. Zo ben ik Earthfood begonnen. Ik wil terug naar de bron en weten waar mijn eten vandaan komt. Alles wat je eet, heeft invloed op jou en je gezondheid. Je bent wat je eet. En elke hap heeft een verhaal.

Het verhaal van de koe. Wat heeft het gegeten? Op welke bodem heeft het gegraasd? Waar en hoe is de koe geslacht? Behind every meal there is death. De voedingsstoffen en mineralen waarmee de koe zich heeft gevoed, zijn nu jouw voeding. Door dat besef eet je veel bewuster, met respect en aandacht. Ook wordt er niets van het dier verspild, maar worden de botten gebruikt om bijvoorbeeld onze Earth Broth van te maken, en het vet wat van de bouillon afkomt gebruiken we als basis voor de kroketten. Ook de bodem moet van zeer goede kwaliteit zijn. Een gezonde bodem leeft, zit vol met micro organismes, mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van onze gewassen en planten. Dit geeft hoogstaande volwaardige voeding voor onze dieren.

Het lekkerste fruit en de lekkerste groenten komen vers van het land en uit jouw eigen omgeving. Geoogst op hun toppunt, zodat ze alle tijd hebben gehad om zonnestralen en regenbuien om te zetten in energie, zich te voeden met alle voedingsstoffen uit de plant en mineralen uit de bodem. En dat proef je.

Earthfood neemt je mee terug naar de basis, naar de grond waarop je loopt, de lucht die je inademt, de zon en de regen. Koken doen we vaak op locatie, in de keuken of buiten, in de natuur. Met pure ingrediënten als basis voor het koken op locatie en onze voedingsproducten.

Vincent is Earthfood

Van jongs af aan zat ik in de draagzak bij moeders aan het fornuis. Opgegroeid met Italiaanse en Indonesische buren is puur en smaakvol eten er met de paplepel ingegoten. Na vele jaren in de horeca gewerkt te hebben, zowel voor als achter de schermen, heb ik de uitstap gemaakt naar de traditionele Chinese geneeskunde. Deze studie heeft er mede voor gezorgd dat ik weer verbinding heb gemaakt met de natuur en mij heb geworteld in de nederlandse bodem. Ik heb een grote passie voor het vinden van de meest smaakvolle en voedzame producten. Dit met respect en in samenwerking met de natuur. Met Earthfood combineer ik mijn keuken skills, goed ontwikkelde smaak en kennis van voedingsleer tot smaakvolle, helende en voedzame gerechten.

Nieuwsgierig? Neem contact op…

© Earthfood 2017 | All rights reserved.