Het slachten van een kip

Al enige tijd stond het op mijn bucketlist om een kip te slachten. De avond voor het geplande gebeuren sloeg bij mij de twijfel toe. Wie ben ik om een leven te nemen? Mijn eerste reactie was VLUCHTEN. Diep van binnen voelde ik dat dit geen optie was, ik vindt het hypocriet om dagelijks vlees te bereiden voor mensen en dit zelf ook te verorberen , maar mijn ogen te sluiten voor het proces van de dood.

In volle aanwezigheid en verbinding heb ik de slachting ceremonie beleefd. Het voelde voor mij als een heel natuurlijk proces.

Nu enige tijd later voel ik veel meer daadkracht in mij, knopen doorhakken gaat een stuk makkelijker dan voorheen. IK BEN BEREID TE DODEN OM TE LEVEN! In mijn voedingspatroon heeft er een verschuiving plaatsgevonden, ik eet vlees met mate, en kies alleen voor dieren waarvan ik zeker weet dat ze een mooi en respectvol leven hebben geleefd. Het eten van voeding of dit nu dierlijk of plantaardig is, is niet meer vanzelfsprekend voor mij. Ik ben mij er nu terdege van bewust dat er naast ‘LEVEN” enorm veel energie, aandacht en arbeid aan is voorafgegaan om een voedzame maaltijd op mijn bord te hebben. Het eten is er smakelijker door geworden.

BEHIND EVERY MEAL THERE IS DEATH

Vincent

Leave A Comment

© Earthfood 2017 | All rights reserved.