Terug naar de basis met Earthfood

VOEDT HET JOU OF VULT HET JOU?

Deze vraag heeft mij aan het denken gezet. Zo ben ik Earthfood begonnen. Ik wil terug naar de bron en weten waar mijn eten vandaan komt. Alles wat je eet, heeft invloed op jou en je gezondheid. Je bent wat je eet. En elke hap heeft een verhaal.

Het verhaal van de koe. Wat heeft het gegeten? Op welke bodem heeft het gegraasd? Waar en hoe is de koe geslacht? Behind every meal there is death. De voedingsstoffen en mineralen waarmee de koe zich heeft gevoed, zijn nu jouw voeding. Door dat besef eet je veel bewuster, met respect en aandacht. Ook wordt er niets van het dier verspild, maar worden de botten gebruikt om bijvoorbeeld onze Earth Broth van te maken. Ook de bodem moet goed zijn. Een gezonde bodem leeft, zit vol met micro organismes, zitten alle mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van onze gewassen en planten en de voeding voor onze dieren.

Het lekkerste fruit en de lekkerste groenten komen vers van het land en uit jouw eigen omgeving. Geoogst op hun toppunt, zodat ze alle tijd hebben gehad om zonnestralen en regenbuien om te zetten in energie, zich te voeden met alle voedingsstoffen uit de plant en mineralen uit de bodem. En dat proef je.

Earthfood neemt je mee terug naar de basis, naar de grond waarop je loopt, de lucht die je inademt, de zon en de regen. Koken doen we op locatie, zoveel mogelijk buiten, in de natuur. Met pure ingrediënten als basis voor onze bio- catering en kookworkshops.

Vincent is Earthfood

Vincent heeft een passie voor gezond, voedzaam, eerlijk en lekker eten. Hij kookt het liefste met super verse (bio) producten van eigen bodem en gebruikt hierbij zijn kennis in oosterse en westerse voedingsleer. Dit zorgt in combinatie met zijn keuken skills voor heerlijke voedzame maaltijden.

Vincent heeft jaren ervaring in het verzorgen van de catering voor groepen, en heeft diverse jaren kookworkshops gegeven bij het kookatelier in Enschede.

Het liefst werkt Vincent op locatie in groepen en verzorgt hij zowel de catering als kookworkshops op locatie.

Nieuwsgierig? Neem contact op…

    © Lily Developed by webRedox | All rights reserved.